Over Wil

Er is maar één geloof en dat is in jezelf

Een betekenisvol leven. Leven voor je passie. Steeds weer uit die comfortzone stappen. Jezelf opnieuw uitvinden en ontdekken. Volgens mij ben ik hier wel goed in. Van succesvolle bakker, naar café uitbater, naar natuurgeneeskundige tot oprichter van BloteVoetenPark Brunssum met 60.000 bezoekers per jaar. Om uiteindelijk alle ervaring in te zetten als coach om iedereen te helpen die meer uit het leven wilt halen. Ik bleef mijzelf steeds de vraag stellen: wat maakt mij blij en geeft mij energie? En wat kost me energie? Alles wat niet bruist, daar stop ik mee of besteed ik uit.

School was niet echt mijn ding. Ik wist niet goed wat ik wilde, maar ontdekte dat ik het leuk vond om brood te bakken. Dus opende ik een bakkerszaak in Meerssen. Ik wilde bewijzen dat ik de beste bakker van Nederland was, dus volgde ik diverse cursussen, opleidingen en probeerde ik steeds beter te worden. Uiteindelijk ben ik 6 keer Nederlands kampioen geworden.

Tot mijn lichaam begon te protesteren. Bakker zijn is een zwaar beroep. Ik merkte dat ik het steeds minder leuk vond. Ik besefte dat er iets moest veranderen. Er was weinig begrip van mijn omgeving dat ik mijn succesvolle bakkerswinkel opgaf. Ik besloot mijn ritme totaal om te gooien en een café te gaan uitbaten. Dit leverde een hoop mensenkennis op, maar na een aantal jaren merkte ik dat het niet mijn ding was. Het gaf mij weinig energie en de zaak werd geen succes. Tijd voor iets anders! Maar wat dan?

Workshop Forest Bathing
Business coach Wil Bekker

Inmiddels had ik best wel last van mijn voeten, dus leek mij voetreflex wel iets om te proberen. Dit sloeg goed aan en hier was zelfs een cursus in. Ik ontdekte een nieuwe wereld en een nieuwe passie: natuurgeneeskunde! Ik volgde zo’n beetje alle opleidingen die er zijn op het gebied van natuurgeneeskunde en ik opende mijn Praktijk voor Natuurgeneeskunde als ziekenfondserkend en beëdigd therapeut. Ik verdiepte mij steeds verder in de kracht van de natuur. Het behandelen van mensen met uiteenlopende klachten kostte mij steeds meer energie. Daarnaast wilde ik meer mensen bereiken met de kracht van de natuur (vitamine G).

Dit vertaalde zich in het idee van een BloteVoetenPark. Mijn idee werd door velen maar moeilijk begrepen en door ‘deskundigen’ zelfs afgeraden. Het zou nooit iets kunnen worden. Toch zette ik door. Ik voelde gewoon dat er behoefte aan was en dat het een succes zou kunnen worden. Het BloteVoetenPark groeide uit tot een bloeiend bedrijf met maar liefst 60.000 bezoekers in 2019.

Begin 2020 heb ik het BloteVoetenPark verkocht en help ik iedereen die meer uit het leven wilt halen. Want als ik ergens van geniet, is het gewone mensen ongewone prestaties laten verrichten. De natuur is hierbij nog altijd mijn grootste inspiratiebron.

In 2021 ben ik de verbinding aangegaan met Essential Movements. Eén keer per week werk ik vanuit hun prachtige locatie in Valkenburg aan de Geul.

Lees hoe ik je kan helpen

Een greep uit de opleidingen die ik gedaan heb

  • Diploma Slaapcoach (Sonnevelt Opleidingen, 2021)
  • Diploma Wandelcoach (CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau, 2020)
  • Diploma Mental Coach (Sonnevelt Opleidingen, 2016)
  • Diploma Vitaliteitscoach (Sonnevelt Opleidingen, 2011)
  • Diploma Traumaverwerking (Sonnevelt Opleidingen, 2009)
  • Diploma Stress beheersing en reduceren (Sonnevelt Opleidingen, 2005)
  • Diploma Natuurgeneeskundig therapeut (Academie voor natuurgeneeswijzen Eindhoven, 1994)