Over Wil

Er is maar één geloof en dat is in jezelf

Een betekenisvol leven. Leven voor je passie. Steeds weer uit die comfortzone stappen. Jezelf opnieuw uitvinden en ontdekken. Volgens mij ben ik hier wel goed in. Van succesvolle bakker, naar café uitbater en van natuurgeneeskundig therapeut tot oprichter van BloteVoetenPark Brunssum met 60.000 bezoekers per jaar. Om uiteindelijk alle ervaring in te zetten als coach.

Business coach Wil Bekker

Na 20 jaar als zelfstandig bakker te hebben gewerkt, moest ik de bakkerij noodgedwongen verkopen vanwege ernstige gezondheidsklachten. Dat deed pijn. Bakken was mijn passie en door meermalen Nederlands kampioen te zijn geworden, had ik een goed lopende zaak opgebouwd. Mijn nieuwe uitdaging was weer gezond worden.

De zware medicatie die kreeg maakte me steeds zieker en depressiever. Ik stelde mijzelf de vraag hoe nu verder? Ik ging op zoek naar alternatieven en kwam in aanraking met de Academie voor natuurgeneeskunde. Deze driejarige opleiding liet mij inzien dat er ook een ander vorm van geneeskunde is.

Na het afronden van de studie, startte ik mijn eigen praktijk in natuurgeneeskunde. Als beëdigd en erkend therapeut heb ik veel mensen mogen helpen. Om mijn kennis te delen en mensen zoveel mogelijk te begeleiden naar een gezond en zinvol leven, ging ik regelmatig met groepen een week op pad in de Ardennen om buiten les te geven. In de Ardennen ontdekte ik de kracht van de natuur. Al lesgevend kwam ik op het idee om een blotevoetenpark te ontwikkelen, zodat ik nog meer mensen kon bereiken met de kracht van de natuur (vitamine G). Het BloteVoetenPark in Brunssum groeide uit tot een bloeiend bedrijf met maar liefst 60.000 bezoekers in 2019.

Begin 2020 heb ik het BloteVoetenPark verkocht en mijn trainer/coaching bureau De Ultieme Doorbraak gestart. Ook deze uitdaging ga ik vol passie en dadendrang aan. Als ik ergens van geniet, is het om mensen te inspireren en motiveren naar een waardevol leven. Want de koers van je leven wordt bepaald door het moment van je keuze. De natuur is hierbij nog altijd mijn grootste inspiratiebron.

Lees hoe ik je kan helpen

Een greep uit de opleidingen die ik gedaan heb

  • Diploma Slaapcoach (Sonnevelt Opleidingen, 2021)
  • Diploma Wandelcoach (CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau, 2020)
  • Diploma Mental Coach (Sonnevelt Opleidingen, 2016)
  • Diploma Vitaliteitscoach (Sonnevelt Opleidingen, 2011)
  • Diploma Traumaverwerking (Sonnevelt Opleidingen, 2009)
  • Diploma Stress beheersing en reduceren (Sonnevelt Opleidingen, 2005)
  • Diploma Natuurgeneeskundig therapeut (Academie voor natuurgeneeswijzen Eindhoven, 1994)

Lid van: